Financiële begeleiding bij vermogen.

vermogen

Heeft u uw spaargeld of beleggingen wel op de juiste manier weggezet? Krijgt u wel het beste rendement? Zijn de risico’s niet te hoog? Betaalt u niet te veel belasting?

Al eens overwogen om een schenking te doen? En wilt u weten wat hiervan de fiscale gevolgen zijn? “Liever met de warme hand dan met de koude hand” . Vermogen vroegtijdig overdragen naar uw erfgenamen kan soms veel erfbelasting schelen.

Wilt u wel vermogen overdragen om in de toekomst erfbelasting te besparen, maar toch zelf de beschikking houden over uw vermogen, dan kunt u denken aan “schenken op papier”.

Schenken aan uw kinderen, kleinkinderen of derden.

U mag aan uw kinderen elk jaar een bedrag belastingvrij schenken. Maar ook voor kleinkinderen en derden is er een fiscaal vrijgesteld bedrag. Aan kinderen tussen de 18 en de 40 kunt u zelfs éénmalig een groter bedrag schenken. Als de schenking wordt gebruikt voor de eigen woning (aankoop, verbouwing, aflossing hypotheek) mag er ook aan anderen dan de eigen kinderen worden geschonken.

Graag weeg ik samen met u de voor- en tegenargumenten af en begeleid ik u in uw besluitvorming en de uitvoering.

Financiële begeleiding nodig?

Neemt u dan contact met mij op voor een onafhankelijk adviesgesprek →

janneke van oorspronkFinancieel adviseur Janneke van Oorspronk.
Ik ben een ervaren financieel planner. Ik ben graag betrokken bij u als klant. Voor mij staan het persoonlijk contact en klantbelang hoog in het vaandel. Ik help u graag bij vermogensvragen en geef u onafhankelijk advies.
Maak snel een afspraak met mij →